Choď na obsah Choď na menu

Ako sa starať o predľžené vlasy

Ako sa máme starať o predlžené vlasy

pred_a_potom_2.jpg

* Česanie vlasov: Predĺžené vlasy sa musia pravidelne česať, minimálne  2x za deň.Pri česaní venujte dôkladnú pozornosť pri samotných spojoch.Nebojte sa kefou na predľžené vlasy prečesať samotné spoje.je to dôležité rozčesať vlasy aj pri spojoch,inak by sa vám vlasy začali uzliť.Kefou prejdite od spoju až ku končekom.Pri rozčesávaní dľžok jemne pridržiavajte vlasy druhou rukou v oblasti spojov,nebudete tak zaťažovať vaše vlasy

* Umývanie vlasov: Vlasy si umývajte jemne, najlepšie pod sprchou v záklone.Zabránite tak  zauzlenie vlasov..Vlasy je dôležité poriadne opláchnuť pri pokožke, aby vám nesvrbela hlava..Balzamy dávame len do dĺžok nie k spojom,tak isto aj masky na vlasy.

* Starostlivosť:O panenské slovanské  vlasy sa staráte ako o svoje.Nepotrebujete špeciálnu kozmetiku.Dobré je si aspoň raz do týždňa dať masku,aby boli vlasy vyživované z vonka(povrchu vlasu).

- Ak máte vlasy indické,alebo farbené, ktoré sú suchšie, také vlasy je treba vyživovať špeciálnou kozmetikou určenú na predĺžené vlasy,ktorá vám predĺži životnosť vlasov a  nebudú také suché.

* Sušenie  a česanie vlasov: Vlasy vysušte uterákom, až potom jemne prečeste vlasy kefou na predĺžené vlasy.Predĺžené vlasy schnú dlhšie ako naše vlasy.Je nutné vlasy prečesať ako nad keratínovým spojom(aby sa vám nezačali uliť), tak po celej dĺžke až do konca.

- Vlasy si oddeľte do malých sekcií a rozčesávaniu venujte veľkú pozornosť. Keď si rozčesávate konce vlasov, musíte si ich prichytiť druhou rukou. V opačnom prípade sa Vám vlasy zachlpia a budú sa namáhať a vypadávať. Minimálne 2x denne si vlasy prečeste.

* Úprava vlasov:  Môžete používať všetky druhy stylingu , vlasy môžete žehliť, natáčať, kulmovať, fúkať..(tepelným zdrojom nesmiete prejsť po keratíne)

* Spánok: Vlasy si počas spánku zviažte do voľnej gumičky alebo si ich vhodne zapleťte do vrkoča. Zabránite tak ťahaniu  a zauzleniu vlasov a nebudú Vám prekážať.

* Odpojenie vlasov: Vlasy by sa mali odpojiť po 2,5 až 4 mesiacoch záleží  na tom ako rýchle vám rastú vaše vlasy.Ak dodržíte dobu odpojenia vlasov ktorú vám kaderníčka povie ,vaše vlásky budú aj po odpojení také isté ako pred samotnou aplikáciu.Pri zanedbané a nedodržaní doby odpojenia vlasových prameňov sa vám môžu začať vlasy zamotávať, dredovať.Tým že necháte predĺžené vlasy na hlave dlhšie vaše korienky sa oslabia a začnú vám vypadávať vlasy .


NESMIETE!!!!!!

 * NIKDY nesmiete ísť spať s mokrou hlavou

* nesmiete používať prípravky s obsahom alkoholu,poškodzuje to samotné spoje

* vlasy nesmiete umývať v predklone.

* Maska,balzam sa dáva len na dĺžky vlasov nie ku korienkom

* pri kúpaní v bazéne...majte vlasy vo vrkoči,alebo v cope, inak by sa vám vlasy mohli zauzliť

* strhávať,sťahovať  vlasy rukou,spôsobíte tým vytrhnutie vašich vlasov

* prechádzať po spojoch tepelným zdrojom silnejším ako 100¨C  žehličkou,kulmou..,inak by ste mohli pramene stiahnuť.

 


 
Viac na logo.pngSlovanske vlasy                    alebo na